16 reaktioner till “Klotterplank November 2022”

 1. Hej,
  Lokalen är idag hyrd av en grupp människor som vi inte delar vår uppfattningen om demokrati med. Vi är totalt förda bakom ljuset. Vi har försökt häva avtalet men inte lyckats. Det är INGEN från byn som på något vis är inblandad i uthyrningen.

  Det här är inget som föreningen står bakom. Hyran kommer förmodligen att skänkas till något som står i bjärt kontrast till gruppen som hyrt lokalen.

  Vi återkommer med mer information senare.
  //Styrelsen

  1. Nordiska motståndsrörelsen, NMR (danska: Den Nordiske Modstandsbevægelse, NMB; finska: Pohjoismainen vastarintaliike, PVL; isländska: Norræna mótstöðuhreyfingin, NMH;[3] norska: Nordiske motstandsbevegelsen, NMB) är en nordisk våldsbejakande nynazistisk organisation. I Sverige är det också ett politiskt parti, i form av en parlamentarisk gren inom organisationen.[4] Organisationen vill genom revolution skapa en totalitär nazistisk republik bestående av de nordiska länderna och eventuellt även de baltiska.[5][6] Organisationen har flera gånger kopplats till politiskt motiverade grova våldsbrott inklusive mord, bombningar, grov misshandel, tillverkning av egna vapen samt våld och dödshot mot judar, icke-vita, homosexuella och ideologiska motståndare.[7][8][9]

  2. Bra tänkt att bygdegårdsföreningen skänker ”hyresintäkt” till annan ”motverkande” kraft…

   Mvh Lillemor A

    1. Jag förstår det, men hur, ska du åka runt till alla i byn eller hur ska man göra, jag förstår inte riktigt hur det ska gå till. Vill veta då det kan vara jag nästa gång som ska informera alla.//Annette

 2. Det är också att ”föra bakom ljuset” att inte meddela folket i byn när polisen hälsar att ”vi vet att det är flera dömda mördare och missbrukare därinne och ber er därför ha is i magen och inte göra något, bara vänta ut dem”
  Det är inte någon info man har rätt att hålla för sig själv tills efteråt.

  1. Oj, jag är intresserad av på vilket sätt kan vi informera alla i byn om någonting händer? //Annette Bogland

   1. Det brukar ju gå utmärkt annars, till och med förr spreds skvaller som en löpeld så nu när det finns så otroligt många kanaler så är det inget problem med att sprida information – som polisen bett att man skall vidarebefodra. Men det är inte något man har rätt att undanhålla för andra.

    1. Jag vet fortfarande inte hur jag ska dela information, hur det gjordes förr med skvaller vet inte jag och vilka kanaler skriver du om? Snälla hjälp mig att förstå hur det praktiskt ska gå till, ska vi skapa en telefonkedja, har du något bra förslag? Jag är gammal och förstår mig inte på all teknik.

     Otäckt att polisen delar information att det är dömda mördare och narkomaner där, hur fick de uppgifter på varje person som fanns i lokalen! Var du med när polisen sa så? Har polisen rätt att berätta sådant och vem ska sprida den informationen till alla? Snälla hjälp mig att förstå då jag blir orolig, tack på förhand//Annette

 3. Du kan nog inte åka till marieberg och handla kläder eller åka till ica och handla mjölk heller då om du nu är så rädd för att de finns dömda människor runt i kring dig 🙂

 4. Om polisen ber en vidarebefodra information så gör man det.

  Jag vet inte vart ni handlar men där jag handlar står det inte påverkade nazister och skriker folk i ansiktet och speciellt inte i byn.

 5. Hej
  Jag skrev tidigare att vi förmodligen ska skänka hyresintäkten till något väldigt passande, var inte säker på om vi skulle få någon hyra. Nu har vi fått betalt och vi har beslutat att skänka hyran till ett Lions projekt som heter HOOYO där vi bygger en hälsocentral i Somalia, den kommer ha en huvudinriktning på mödravård och Lionsklubbarna som finns i Bosasa området har utbildat 12 st. barnmorskeassistenter. De lokala Lions klubbarna på plats är garanten för att allt går rätt till och att alla pengar används till rätt saker.
  Mikael Stark

 6. Jättebra och ett initiativ att skvallra om!
  En ny anslagstavla är uppsatt vid återvinningsstationen vid Östanor.
  Tack till dom handlingskraftiga personer som ordnat detta!

Kommentarer inaktiverade.