18 reaktioner till “Klotterplank Juni 22”

 1. I morgon lördag öppnar minigolfen och glasskiosken! Öppettider är 12-18 lör-sön. From 11/6 är det öppet VARJE dag 12-18 HELA sommaren!
  Välkomna!

 2. Nu skänker vi bort resterande chili- och tomatplantor! Lite på sista tampen men med omplantering och mycket näring och vatten kommer de att piggna till och börja blomma snart. Samtliga tomater är högväxande och de flesta är små tomater, för växthus men kan funka i gynnsamt läge mot vägg utomhus. Chili funkar i kruka i varmt läge.
  Ställer back med plantor utanför samodlingen bredvid komposten. Varsågoda och ta för er!
  Irène & Rolf

 3. Konvektorslangen till Å cafét ligger uppe på ytan i ån, i höjd med iläggningsplatsen. Så var varsamma i ån, vi sätter boj för att markera ut den vid hemgång!

 4. Boende sökes!
  Hyttans Hemligheter är i full gång fast inte synliga i byn riktigt än. Premiär av årets pjäs Minnet som försvann är lördag 9 juli -biljetter är släppta nu via vår hemsida och Biljettkiosken! Varmt välkomna.
  Jag heter Elin Hector, bor i Ställdalen och jobbar som projektledare för årets uppsättning.
  Nu till en fråga som vi försöker lösa – vi har 6 ungdomar som går ut andra året på Karolinskas Teaterestetprogram som ska skådespela i år. Resväg blir lång och krånglig och vi söker därför boende för dem i byn. Vi letar efter ett enkelt hus där de kan bo tillsammans, det går bra om några sover på madrass på golvet. Dusch och kök.
  Det är ett glatt och arbetsamt gäng unga. Vår manusförfattare och skådespelare Anki kommer också att bo i byn och finnas till hands för dem. Vänligen skriv ett mejl till mig eller ring/smsa om du ser en möjlighet. elin@hyttanshemligheter.se Tel 0732-603042
  Vänliga hälsningar
  Elin och styrgruppen för Hyttans Hemligheter

 5. Simskola

  Simskola vid Norrsjöns Badplats, Löa

  Start o inskrivning måndagen den 27 juni kl 10

  Öppen, Måndag – Fredag t.o.m 15 juli

  Tider meddelas vid inskrivningen.

  Aktiviteter: Lek o plask, simskola och märkestagning.

  Simlärare: Emma Nordenfeldt 076-185 66 32
  Kerstin Mossberg 070-762 30 04

  Välkomna att delta.

  Löa Sportklubb

 6. Hej! Vaccinations enhet i Lindesberg (det kallas en ”nod”) nu erbjuder vaccination mot TBE. Detta är en fästing buren virus som orsaka hjärn inflammation. Ni kanske känner någon som har drabbats. Det är inte kul att erfara, och inte att leka med. Det är en äldre vaccin (inte som de moderna ”covid vacciner”) som kräver minst två sprutor innan man utveckla antikroppar. För äldre (över 50) kan det innebär rätt många och täta sprutor: Jag tror att det (till skillnad från gratis covid vaccinationer) koster ikring 270 kr.per. Vård Centraler är överbelägen med efterfrågan varför Vaccination ”Noden” hjälpar till. Det är mening att man ska anmäla sig minst 4 dagar i förväg för ett sådant.(typ 1177).
  Nu, som alltid, är ni Löa bo så fixa Jag in er då Jag jobbar. Jag ska vara på enheten nu på Söndag (den 19:e) och igen på Tisdag den 28:e.
  Det vorde snällt att ni ringa mig så att vi fixa ett lämpligt tid, men vill ni bli vaccinerad så det är klart vi fixar det!

  Jeff 0724277553

 7. Hallå, finns det någon ägare till en gammal, men väl fungerande, flakmoppe i byn som vi kan hyra över en dag den 23/7? Transport av brudpar från Hyttan upp till Gröna Ånäs 🙂
  Ring Irène 070-5186220

 8. Idag startar skattjakten på Perssons Magasin.
  I år får barnen veta mer om allemansrätten, men givetvis är jakten genom trädgården fylld med uppdrag och kluriga frågor.
  Den ljudsatta skattjakten avslutas som sig bör i drakens boning där skattkistan finns.
  Annat som kan intressera barnen på Perssons Magasin är deras egen Leksaksloppis, häftiga barnkläder och inte minst pannkakan som serveras i kaféet.

  Vi har öppet nu i helgen 11-16 och efter midsommar onsdag-söndag kl. 11-16. Skattjakten är öppen hela sommaren.

 9. Hej alla!

  Igår såg jag en katt vid Östra Löa 619, såg inte ut att må bra. Såg ut att ha problem med ena ögat i form av ögoninflammation eller dylikt.
  Det är inte grannens, och har frågat några i området och ingen vet hittills vem som äger katten.

  Katten är rödhårig men lite vitt, jag har bild på den och undrar om ngn saknar en katt. Kontakta mot genast om du tror det kan vara din katt. Har bild på den men vet inte hur jag lägger ut bild här.

  Kontakta mig på; 076-8288832
  Med vänlig hälsning, Fanny

  1. Fick veta idag att katten tillhörde Åke Rydholm, så katten är hos ägaren.

 10. Endast en vecka kvar till premiären av Korpspelen i Gammelbo. Teatern tar upp nutid, dåtid och framtid i vår bygd. Allt på ett lustfyllt och mycket ambitiöst sätt; dans, sång, teknik, film, skådespeleri, livemusik… Korpspelen spelas mellan 28 juni – 5 juli. I Aerodromen i Ramsberg, det gamla segelflygshangaret vid Gammelbo Gård. Ett måste om man bor eller besöker Löa med omnejd. Dessutom flera Löabor i ensemblen. Läs mer på https://www.spektakelteatern.se/korpspelen-2022/

 11. SIMSKOLAN ÄR IGÅNG VID NORRSJÖN
  Ni som missade inskrivningen, ingen fara!
  Simskolan pågår till 15 juli.
  Det finns platser kvar i grupperna så välkomna att delta.
  För mer info se tidigare inlägg.

 12. Hej, vi undrar när gösnatta är i år? Samt när det släpps ut öring vid hyttan? Vänligen Viktoria

  Med vänlig hälsning,
  Viktoria Ramnelius

 13. Hej,
  Söker ni en fin ung tupp till höns flocken så har jag flera att välja ifrån…..väldigt variarade(!) Inte till slakt, det gör vi själva till hösten.
  Häls. Penny 0703623580

Kommentarer inaktiverade.